info@wendo.se  |  076 – 106 89 35
wendo

CATERHAM 2001 – Såld

Denna Caterham är en elegant och lättvikts sportbil med tre tidigare ägare. Bilens hjärta är en 2,0-liters Ford Zetec-motor med 235 hk. Uppgraderad med ‘Superlight’-specifikationer och en interiör av svart läder och kolfiber. En drömbil för både väg och bana.

Plats: Göteborg, Sverige

1
2
3

Innehållsförteckning

Beskrivning

Denna äkta Caterham är ett smakfullt modifierat exempel på den belönande, lättviktiga brittiska sportbilen, ägd av endast tre personer sedan ny. Bilen är nu utrustad med en livlig 2,0-liters Ford Zetec motor, som ger upp till 235 hk, drivande på bakhjulen via en ny femväxlad manuell Tracsport transmission. Detta exemplar har varit i nuvarande ägares ägo i tre år och har utrustats med flera ‘Superlight’-specifikationer. Bilen har rullat ungefär 70 000 km sedan den var ny.

Utrustningsmässigt har denna bil från början haft en finish i grönt, gult och exponerat aluminium, men presenteras nu i en attraktiv vit färg med kontrasterande röda racingränder och ‘Caterham’ sidodekaler. Bilen är utrustad med ett sänkt golv för att även passa längre förare. Inuti hittar vi gloss-svarta, gjutna plaststolar från Tillett i svart tyg, samt en svart läderklädd växeltunnel och en eftermarknadskolfiberinstrumentbräda. Den rullar på ett set R500 13-tums sjuspekiga legeringshjul i gloss-gunmetal, skodda med Avon ZZR semislick-däck. Denna Super Seven har nu även några eftertraktade ‘Superlight’-specifikationer som en låg GRP-framruta, kolfiberinstrumentbräda, fyrapunkts Caterham-säkerhetsbälten, samt en Raceco-avgas, ett svart läderklätt Momo-ratt, en Stack digital instrumentpanel och oberoende gasspjäll med ett Jenvey-luftfilter. Den är även utrustad med en justerbar framkrängningshämmare. Bilen levereras med två Peltor-hjälmar med intercom, avtagbara dörrar, tonneau-överdrag och tak, en fullstor vindruta, ägarmanualer, servicebok och en mapp med dokumentation.

Säljaren noterar en tidigare liten buckla på den främre vänstra skärmen, vilket resulterade i att skärmen byttes ut. Potentiella köpare rekommenderas att se fotogalleriet för att bedöma bilens exteriör- och interiörskick. Säljaren är inte medveten om några mekaniska eller elektriska fel, och det finns inga varningslampor på instrumentbrädan. Den senaste besiktningen skedde 2020 och resulterade i ett godkänt resultat utan anmärkningar.

Den senaste servicen utfördes av säljaren för cirka 60 kilometer sedan och innefattade montering av en ny kamrem och oberoende gasspjäll, byte av motorolja och filter, nya tändstift och luftfilter, samt byte av växellådsolja. Andra anmärkningsvärda underhållsarbeten inkluderar installation av en ersättande växellåda och nya däck.

Sammanfattningsvis är denna Caterham Super Seven en elegant och smakfullt modifierad version av en belönande lättvikts brittisk sportbil, ägd av endast tre personer sedan ny. Nu presenterad med en tidlös vit finish, en energisk Ford Zetec-motor och med ett par eftertraktade ‘Superlight’-uppgraderingar, är den en spännande, förarfokuserad följeslagare för både weekendkörningar och bankörning.

Fakta

Video

Protokoll (PDF)

Här hittar ni olika protokoll ni kan ladda ner.

Kontakt

Kommentarer

Här samlar vi frågor om detta objekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *