info@wendo.se  |  076 – 106 89 35
wendo
Dodge Demon

Dodge Demon – 2018

155 000 €

840 hk, Drag-racing kit, 0-100 på 2,3 sekunder.

Tillverkningsnummer: #741

Plats: Strängnäs, Sverige.

Adam Johansson: 070-752 66 48, adam@gpmotor.se

Dejan Savic: 076-941 99 65, dejan@gpmotor.se

Finns som samlarbil (leksaksbil)

Dodge Demon säljes av GP Motor.
Dodge Demon säljes av GP Motor.
Dodge Demon säljes av GP Motor.
Dodge Demon säljes av GP Motor.

Innehållsförteckning

#741

I en tid då bilindustrin allt oftare vänder sig mot elektrifiering och hållbarhet, framstår Dodge Challenger SRT Demon som en påminnelse om muskelbilarnas gyllene era. Med sitt begränsade upplag på endast 3,300 enheter, är varje Dodge Demon inte bara en bil – den är ett samlarobjekt och Demon nummer 741 är inget undantag.

Under huven på denna best finns en monstruös 6.2-liters V8-motor, överladdad till en nästan ofattbar 840 hästkrafter. Kopplat till en 8-stegs TorqueFlite automatlåda, är Demon inte bara snabb – den är blixtsnabb. Tack vare avancerade system som Transbrake och Launch Assist, kan Demon katapultera från 0 till 100 km/h på en svindlande tid av endast 2.3 sekunder.

Men Demon handlar inte bara om rå kraft. Denna bil är en teknisk höjdare, utrustad med state-of-the-art funktioner för att förbättra både prestanda och förarupplevelse:

  • Demon Air-Grabber Hood: Detta specialdesignade luftintag maximerar luftflödet till motorn, vilket optimerar prestandan.
  • Drag Mode Suspension: Anpassar sig dynamiskt för maximalt grepp under acceleration, vilket gör den idealisk på såväl gata som dragstrip.
  • 3-Mode Adaptive Damping: Ger föraren möjligheten att skräddarsy bilens fjädring efter körförhållanden – från gatans komfort till banans rigorösa krav.

Interiören är en lika imponerande syn. Svart skinn och Alcantara pryds med den ikoniska Demon-logotypen, skapandes en lyxig men ändå funktionell cockpit. Stolarnas värme- och kylfunktioner säkerställer komfort året runt, och den justerbara rattens värmefunktion är en välkommen finess i kallare klimat. Teknikälskare kommer att uppskatta den intuitiva 8.4-tums touchscreen, som erbjuder tillgång till moderna anslutningsalternativ som Apple CarPlay, och ett ljudsystem som gör varje resa till en konsertupplevelse.

Med endast 3300 tillverkade exemplar, och varje bil unikt numrerad, är Dodge Challenger SRT Demon mer än bara en bil – den är en händelse. Om du är en entusiast som suktar efter adrenalinfylld acceleration och en bil som verkligen kan stå ut på vägen, kan Demon vara den ultimata tillägget till din samling. Oavsett om du ser den som en investering eller som din nästa söndagskryssare, är Dodge Demon garanterat att leverera en upplevelse som ingen annan. Så, vad väntar du på? Det är dags att låta Demon sätta eld på dina bilförväntningar.

Fakta

360 bild matdel

Bilder

Interiör

Motor

Demon Crate

VR-bilder

Kontakt

Kommentarer

Här samlar vi frågor om detta objekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *