info@wendo.se  |  076 – 106 89 35
wendo
Ford Mustang 1966

Mustang 1966 – Hardtop

En ikonisk Mustang från 1966. Utrustad med en kraftfull 3,3-liters ‘Thriftpower’ rak sexcylindrig motor som levererar imponerande 120 hästkrafter, är detta mer än bara en bil. Det är en tidlös klassiker som fångar essensen av äkta amerikansk muskel.

Plats: Mölndal, Sverige.

Kontakt: Robin Höglund, rhoglund@gmail.com, +46730735735

19 900 €

Ford Mustang 1966
Ford Mustang
Interör
Ford Mustang 1966

Innehållsförteckning

Beskrivning

Att säga att en 1966 Ford Mustang är en ikon inom bilvärlden är en underdrift. Denna specifika Mustang, med sitt tidlösa utseende och legendariska rykte, är ett utmärkt exempel på varför denna modell är så älskad av bilentusiaster världen över.

En Genuin Klassiker

Tillverkad i Metuchen, New Jersey den 10 januari 1966 och levererad till sin första ägare, fru Bergström i Solna, den 18 februari samma år, har denna Mustang en rik historia. Karossen i Silver Blue Metallic är en syn att skåda, och den har varit i händerna på noggrant utvalda ägare som har bevarat och vårdat bilen med största omsorg.

Specifikationer och Prestanda

Denna Mustang är utrustad med en 6-cylindrig 200 kubiktum motor som levererar 120 hästkrafter. Kopplad till en 3-växlad manuell växellåda, erbjuder den en härlig körupplevelse. Bilen har en klassisk 2-dörrars hardtop-design och mäter 465 cm i längd med ett axelavstånd på 274 cm, vilket ger den en perfekt balans mellan stil och komfort.

Utrustning och Komfort

Interiören är lika imponerande som exteriören med Parchment Crinkle och Rosette Vinyl inredning, vilket ger en nostalgisk men samtidigt elegant känsla. Säkerhetsfunktioner som säkerhetsbälten fram och bak, hydrauliska fyrhjulsbromsar och individuell fjädring fram gör denna klassiker inte bara vacker utan också säker att köra.

En Del av Historien

Med ett pris på 20 713 kr, var denna bil en investering för sin tid. Fru Bergström bytte in sin Volvo Amazon från 1960 för att göra plats för denna amerikanska skönhet. Genom åren har bilen haft totalt åtta ägare, alla med en passion för klassiska Mustanger, och nu väntar den på sin nästa lyckliga ägare.

Perfekt för Samlare och Entusiaster

Oavsett om du är en samlare som vill utöka din samling med en äkta pärla, eller en entusiast som drömmer om att äga en bit av bilhistorien, är denna Ford Mustang från 1966 det perfekta valet. Med sin kombination av stil, prestanda och historia, är detta ett tillfälle du inte vill missa.

Ta Chansen att Äga en Legend

Denna Mustang är inte bara en bil; den är en upplevelse, en del av bilhistorien och en symbol för en era då amerikanska bilar dominerade vägarna. Missa inte chansen att äga denna fantastiska Ford Mustang från 1966. 

Fakta

Video

360 bild interiör

Protokoll (PDF)

Här hittar ni olika protokoll ni kan ladda ner.

Bilder

Utvändigt

Motor

Hjul

Interiör

Kontakt

Kommentarer

Här samlar vi frågor om detta objekt.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *